Marike op den Akker

Over Marike

Hallo, welkom op mijn nieuwe website!

Ik ben Marike op den Akker, geboren in het idyllische plaatsje Linschoten in 1973. Vanaf mijn geboorte, 38 jaar geleden alweer, heb ik mij ontwikkeld tot de persoon die je hier op de website terugvindt: ik werk als trainingsactrice, toneelschrijfster en mimedocent.

Ik ben in juli 2000 afgestudeerd als speelster aan de Mime-opleiding in Amsterdam. Een jaar later heb ik daar ook mijn eerstegraads docentbevoegdheid behaald om spelles te kunnen geven. Daarna heb ik ruim zeven jaar in theaterproducties gespeeld en ben ik mij daarnaast gaan ontwikkelen als schrijfster. In het Engels heet dat heel mooi een Playwright, bij ons is dat: schrijver van theaterteksten. En vlak daarna,in 2008 richtte een vriendin van mij een trainers-en acteursbureau op (Lucido, zie ’links’) en via haar expertise ben ik in het vak van trainingsacteur beland en opgeleid.

Op mijn website kun je mij in al mijn verscheidenheid vinden! 

Ik heb mijzelf voor het gemak uitgesplitst in Acteren en  Schrijven. Onder de foto’s op de homepagina kun je op de pijltjes klikken om verder in het menu komen. En daar staan per kopje mijn kwaliteiten op dat bewuste gebied beschreven.

In de ‘Marike-post-iets’ lees je recente verhalen die ik heb geschreven. Fictie en non-fictie.

Twee van de theaterteksten die ik heb geschreven zijn in een prachtig boekje ook via deze site te bestellen bij ‘Boekjes’.

Via het contactformulier kun je me vragen stellen met betrekking tot boekingen, boekjes of reageren op mijn ‘post-iets’.

 

 

Recente berichten