Marike op den Akker

Workshops theater/mime

Ik geef sinds 2000 workshops op het gebied van spelen en beweging. Daarin staat de speler als individu centraal, dat wil zeggen, ik werk in het theater graag vanuit de persoon zelf. Wat straal jij zelf als speler uit, hoe beweegt jouw lichaam en wat is daar de theatrale zeggingskracht van.

Ik geef in verschillende omgevingen les en workshops aan jongeren en volwassenen. Dat kunnen amateurspelers zijn en mensen met een professionele achtergrond.

In de zomer werk ik voor de Stichting Buitenkunst en geef daar veel les aan jongeren en volwassenen. Mijn uitgangspunt is vaak een thema, een foto of een vraag. En ik geef les aan getalenteerde jongeren op de Vooropleiding, jongeren die van theater hun vak willen maken.

Voorbeeld van een workshop. Ik wilde werken vanuit het thema ‘Kinderen die voor hun ouders moeten zorgen’. In dit geval gaf ik de workshop met een collega en werkten we met kinderen en volwassenen. We wisten dat we foto’s van Erwin Olaf wilden gebruiken uit de serie ‘Grief’ en het beeld van vallende mensen die worden opgevangen. De rest lieten we ontstaan op de dag zelf door middel van spelopdrachten en spontane momenten. Zo maakten we een ontroerende presentatie, waarin kinderen hun ouders aankleedden en hen troostten voor zij ‘s morgens naar hun werk gingen.

Meer over mijn workshops bij Buitenkunst vindt je in het volgende artikel: Hollands Dagboek-Marike op den Akker

Ik bied ook workshops aan bedrijven die een dag intensief en/of juist met veel plezier met hun personeel willen werken. Zo gaf ik een workshop aan personeelsleden van de William Schrikkergroep waarin de deelnemers zich op speelse wijze bewust werden hoe je persoonlijke lichaamstaal op de ander overkomt en welke positieve invloed dat heeft op je werkcontacten. In het geval van bedrijfsworkshops pas ik mijn thema en inhoud aan aan de vraag, wat er nodig is in die bepaalde groep, op die bepaalde dag.

Hiervoor kun je een contactformulier versturen.

 

Recente berichten